Zwembad aanleggen in je tuin

zwembad

Wil je van het zomer kunnen genieten van een zwembad in je tuin? Er zijn hierbij een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als de warme dagen weer komen, gaat er niks boven een afkoelende duik in je eigen zwembad. Om een zwembad in je tuin aan te leggen, kun je nadenken over het ontwerp en de uitvoering.

Soort zwembad

Er zijn vele soorten zwembaden die je in de tuin kunt aanleggen. Weet je niet zeker of een zwembad iets voor jullie is? Ga dan eerst voor een zwembad die je op kunt zetten. Op het moment dat je zeker weet dat je een zwembad in je tuin wil hebben, denk dan na over de wensen van het zwembad. Zo is er een normaal chloor zwembad, maar ook een zwemvijver. En je kunt nadenken over het doel van het zwembad. Gebruik je het zwembad voor de kinderen? Om baantjes te trekken? Of alleen voor afkoeling in de zomer?

Zwembad aanleggen

Nadat je ook daadwerkelijk een ontwerp hebt gemaakt, ga je over op het aanleggen van een zwembad. Hierbij moet de grond worden uitgegraven, zwembadvloer leggen met beton, plaatsen van filterinstallatie en de afwerking met bijvoorbeeld sierbestrating Hoogeveen. De aanleg van het zwembad zelf kun je beter uitbesteden aan een specialist, hierdoor ben je verzekerd van een passend zwembad in jouw tuin. De afwerking van het zwembad kan gedaan worden door Hoek Havelte. Denk hierbij goed na over de soort tegels die je naast het zwembad wilt leggen.

Onderhoud

Een zwembad moet je goed onderhouden, zodat het water schoon blijft. Het zwembadfilter moet je regelmatig schoonmaken, waardoor het vuil sneller weg loopt. Ook raden we je aan om elke keer wanneer je het water in wilt, de ph waarde te checken. De ph waarde bepaald namelijk of er geen kans is op bacteri├źn in het water. Je kunt het zwembad zelf schoonhouden door hem af te dekken, wanneer je het zwembad niet gebruikt.