Zo richt jij je tuin opnieuw in

Het opnieuw inrichten van de tuin is een vrij groot project. Maar het resultaat mag er zeker zijn! Veel mensen vinden het inrichten van hun tuin niet leuk om te doen omdat er veel dingen komen bij kijken. In dit artikel ga ik je handige tips meegeven over het inrichten van de tuin. Na het lezen van dit artikel zul je verstelt staan hoe makkelijk het eigenlijk is om je tuin opnieuw in te richten. Ik wens je veel leesplezier! 

Begin met een plan 

Ik raad het aan om eerst alles op papier te zetten. Het is goed om al je ideeën op te gaan schrijven. Soms kom je erachter dat iets toch niet gaat werken Dan streep je dit gewoon weg! Als je alles op papier zet krijg je een handig overzicht met de taken die er gedaan moeten worden. Je kan ook gelijk alle materialen die je nodig hebt erachter schrijven. Zo hoef je niet bang te zijn dat je iets gaat vergeten! 

Oude spullen weggooien 

Heb je wat oude spullen in de tuin? Gooi ze weg! Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een houten overkapping hebt die helemaal versleten is. Ik raad het je aan om oude spullen weg te gooien om meer ruimte te creëren. Je kan ervoor kiezen om het zelf weg te brengen of om grofvuil te bellen. Heb je spullen die je weg wilt doen maar toch nog kan gebruiken? Bel dan de kringloopwinkel! Zij hebben er zeker wat aan 🙂 

Shoppen voor nieuwe spullen 

Het leukste aan dit project is natuurlijk nieuwe spullen kopen. Ik vind het fantastisch om de hele dag in een bouwwinkel of een tuincentrum rond te snuffelen. Ik heb altijd spijt dat ik te veel spullen koop. Voor mijn tuin heb ik een composiet schuttingen gekocht. Deze schuttingen zijn duurzamer en het is makkelijker om ze te onderhouden.