Waarom dubbel glas met topkozijnen gunstig zijn

Glas bestellen

Zijn er in jouw kamers nog kamers waar sprake is van enkel glas als raam naar buiten? Of is dit zelfs in je volledige woning het geval? Dan kan gesteld worden dat je huis nog niet optimaal geïsoleerd is. Mocht je in de gelegenheid zijn, dan is het aan te raden om eens te onderzoeken of je voor dubbel glas kunt gaan. Dubbel glas bestellen, eventueel inclusief bijpassende kozijnen, is iets dat zich zeker loont. Dit is namelijk een investering die, als je voor goed materiaal gaat, erg waardevast is. Iets waar je vroeg én laat profijt van hebt!

Glas bestellen

Voordeligere energierekeningen

Met dubbel glas is je woning dus beter geïsoleerd dan met enkel glas, hebben we hierboven vastgesteld. Dit brengt allerlei voordelen met zich mee. Het belangrijkste is en blijft dat je in de winter veel minder en korter de verwarming hoeft aan te zetten. Met een betere isolatie verliest je woning immers opgebouwde warmte veel minder snel. En minder stoken leidt uiteraard automatisch tot lagere energierekeningen. Zo verdien je je gedane investering op z’n minst gedeeltelijk terug. 

Het geluidsdempende effect

De verbeterde isolatie is nog niet eens alleen gunstig voor je energierekening. Naast kou heeft ook geluid van buiten moeite om je huis in te komen wanneer je dubbele beglazing hebt. Hoe veel voordeel je hier precies van hebt ligt vooral aan waar je precies woont. Woon je in een winkelstraat of aan een drukke verkeersweg, dan zal je versteld staan hoe veel stiller het opeens is in je huis.

Glas bestellen

Goed voor het milieu

Dubbel glas zorgt voor minder stoken en dus minder CO2-uitstoot. Als je eerlijk bent, dan is dit nog wel het allerbelangrijkste voordeel van dubbel glas. Want zeg eerlijk: wie wil er nou niet in een schone leefomgeving wonen?