Tips voor het stylen van je interieur met hout

Hout is erg populair in verschillende interieurstijlen. Het geeft een ruimte een rustige en toch moderne uitstraling. Bovendien haal je met hout veel levendigheid naar binnen en zal het een ruimte gezelliger en sfeervoller uit doen laten zien. Kan jouw woning wel wat styling gebruiken? In dit artikel leggen wij je graag uit hoe je hout kunt toevoegen aan je interieur!

Houten vloer

Wat is er nu mooier dan een houten vloer in huis? Het geeft een ruimte meteen meer uitstraling én het is makkelijk om te combineren met je meubels. De kwaliteit van een échte houten vloer is een aanrader, aangezien dit veel langer mooi blijft. Toch hangt hier een redelijk prijskaartje aan. Je kunt in plaats daarvan ook kiezen voor een laminaatvloer.

Meubelen

Ten tweede kun je al veel sfeer toevoegen met mangohouten meubelen in je interieur. Er zijn veel verschillende soorten mangohouten meubelen te koop. De laatste tijd zien we veel mangohouten tafels. Dit zijn houten tafels met robuuste zwarte onderpoten van staal. Dit is vooral goed te combineren met een industriële interieurstijl. Uiteraard zijn er ook veel andere uitvoeringen verkrijgbaar.

Houten accessoires

Als je hout wilt toevoegen aan je interieur, zonder al te veel grote aanpassingen, kun je al veel bereiken met accessoires. Zo zijn er diverse vormen van decoratie van hout die je kamer meteen een andere uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan een houten lamp van bamboe of houten kaarsenhouders. Hiernaast zien we ook veel houten of rieten manden. Dit kun je erg leuk stylen met een kleedje. Wist je dat je ook behang hebt van hout? Zo kun je bijvoorbeeld de kleinste muur in een kamer behangen met dit houten behang en de rest van de kamer inrichten met rustige pastelkleuren. Dit past goed bij een landelijke interieurstijl.