Tips voor het kiezen van de beste trampoline

trampoline bestellen

Op de markt zijn diverse soorten trampolines verkrijgbaar. De vormen zijn divers maar ook de afmetingen en de kwaliteit zijn breed. Onderstaand artikel geeft tips voor het kiezen van de beste trampoline door aan te geven welke soorten trampolines beschikbaar zijn. Op deze manier kan je de beste keuze maken om je trampoline te bestellen.

trampoline bestellen

Een ronde trampoline

De ronde trampoline komt erg vaak voor. Ze zijn vaak voordeliger dan de vierkante versie en voor ieder budget beschikbaar. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld ronde mini trampolines. Ook zijn er grotere ronde trampolines verkrijgbaar waarbij de diameters variëren. Een ronde trampoline waar meerdere personen of kinderen gebruik van maken is mogelijk maar dan kan je beter een trampoline bestellen van een groter formaat.

De voordelen van een ronde trampoline op een rij:

✔ Eenvoudig in het midden springen

✔ Voordeliger

✔ Geen vierkante hoeken

✔ De ruimte van het ronde springdoek kan optimaal benut worden

Een vierkante trampoline

De vierkante of rechthoekige trampoline zorgt voor een trampoline die minder ruimte in beslag neemt. Het biedt tevens een uitkomst voor tuinen die beschikken over een strakkere vormgeving. De vierkante trampoline wordt gebruikt door professionals die hun vak uitoefenen op de trampoline. De vierkante versie biedt volledige en technische ondersteuning voor de professionele trampolinespringer. Voor kinderen is een vierkante trampoline minder geschikt omdat het niet makkelijk is om in het midden te blijven springen. Deze versie is vaak wat duurder dan de ronde en dit komt omdat er meer materiaal gebruikt wordt. Daarnaast is het materiaal sterker omdat er meer spanning op staat.

Een ingraaf trampoline

De ingraaf trampoline is gemaakt om ingegraven te worden in je tuin. Ook de term inground trampoline wordt hiervoor gebruikt.

Voordelen van een ingraaf trampoline op een rij:

✔ Betere afwerking van het randkussen

✔ Minder beschadigingen

✔ De tuin behoudt een egaal en strak uiterlijk

✔ Veiliger omdat het niveau gelijkvloers is

✔ Geen veiligheidsnet nodig

✔ Diverse afmetingen en vormen

✔ Zelfde prijs als een reguliere trampoline

Een variant hierop is de flatground trampoline. Deze zijn niet ingebouwd in de grond maar geheel gelijk met de grond. Ook hier is geen veiligheidsnet nodig. Het is een veilige manier van springen en zorgt voor comfort.