Saaie kleine tuin? Geen probleem!

Liefdeshaag

In dit artikel nemen we 3 tips door om jouw kleine tuin zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken! (Bron: https://www.rainbow-collection.nl/)

Houd je tuin rijk aan licht

Fel gekleurde planten en accessoire kunnen een kleine tuin lichter en groter laten lijken. Gouden of lichtgele kleuren, zoals Rudbeckia hirta ‘Irish Eyes’ of Alyssum montanum, zijn perfect voor het opfleuren van donkere vlekken. Deze heldere displays van bladeren en struiken zal de tuin met glorieuze licht verrijken. In het algemeen zorgen warme kleuren, zoals rood en donkergeel, ervoor dat een ruimte intiemer aanvoelt. Koele kleuren zoals licht-paars, wit en blauw wijken het gezichtsveld terug, waardoor een kleine ruimte groter aanvoelt.

Afscheiding tuin

Trek wilde dieren aan

Vogel dozen, voerstations, slaapzakjes en insectenhotels helpen je tuin tot leven te brengen met spannende vogel- en insecten activiteiten. De natuur van de tuin kan zelfs in de kleinste tuinen gedijen, dus maak ruimte voor dieren in het wild in je tuinontwerp. Trek meer dieren in het wild aan door hun favoriete bloemen te planten, de bijen en vlinders zullen plezieren in je tuin en je veel kleur geven in de tuin! Het zal binnenkort een bijenkorf van activiteit en plezier worden voor iedereen!

Wees slim met meubels

Het meubilair in een kleine tuin kan aan groot effect hebben op de ruimte, teveel of het verkeerde type kan rommel veroorzaken en kon waardevolle ruimte opnemen die je je slecht kan veroorloven om te verliezen. In plaats van grote banken of omvangrijke zitplaatsen, ga voor compacte opties zoals een bistro tafel set en stoelen. Dit type tuinmeubilair biedt een briljant stijlvolle Europese esthetiek aan elke kleine tuin, met de toegevoegde bonus dat ze niet veel ruimte in beslag nemen. Het is perfect voor een ontbijt van croissants, koffie en sinaasappelsap, terwijl u koesteren in de ochtendzon. Daarnaast kan je deze ook opbergen wanneer je die niet nodig hebt. 

Voor schaduw zijn er verschillende meubels die kunnen worden aangeschaft, zoals een parasol die opgeborgen kan worden of een uitvalscherm. Uitvalschermen kunnen bevestigd worden aan het huis, waardoor je geen ruimte verliest.