Redenen waarom de tuin dol zal zijn op cacaomulch.

Tuinen zijn dol op mulch en cacaomulch van de schalen van cacaobonen. Cacaodoppen biedt niet alleen dezelfde voordelen als schorsmulch. Het houdt onkruid op afstand, beschermt planten en voorkomt waterverdamping, maar het ruikt en ziet er fantastisch uit.

Cacaodoppen zijn een bijproduct van de verwerking van cacaobonen. Tijdens de verwerking scheidt de cacaoboon zich van de schaal (ook wel de schil genoemd). De cacaobonen worden vervolgens allerlei heerlijke chocoladeachtige dingen en de cacaobonen worden verpakt om als mulch te gebruiken. Geef de tuin een traktatie wanneer de cacaodoppen rond jouw planten verspreidt. Hier zijn zeven redenen waarom de tuin dol zal zijn op cacaomulch.

Hergebruikt materiaal

In tegenstelling tot mulch gemaakt van houtsnippers en geraspte schors, hergebruikt het verspreiden van cacaoschaalmulch over de tuin een product dat anders zou worden weggegooid. (Soms zijn houtsnippers en geraspte schors bijproducten van andere industrieën, maar je moet de verpakking controleren om er zeker van te zijn.) Maar cacaodoppen mulch komt alleen van de schalen van cacaobonen die voor andere doeleinden worden gebruikt.

Heerlijke geur

Je kunt dit niet zeggen over een andere mulch. Vers aangebrachte cacaogeurmulch verlaat de tuin met de aanhoudende geur van chocolade. De chocoladegeur ruik je vooral na een flinke regenbui of als de zon in je tuin schijnt. Het aroma zou enkele weken moeten aanhouden, zo niet langer.

Opvallende look

Elke mulch verfraait het uiterlijk van een tuin. Het verbindt verschillende gebieden met elkaar en je kunt zelfs mulch gebruiken om secties of afzonderlijke ruimtes te maken. Cacaoschaalmulch heeft een bijzonder glamoureuze uitstraling in vergelijking met de meeste mulch. De diepbruine kleur lijkt op aarde en zet planten mooi af. Bovendien zal het niet bleken. De kleur wordt alleen donkerder met de leeftijd.

Onkruid is verdwenen

Vergeet het onkruid in de tuin niet bij te houden. Die dingen zijn vervelend! Cacaoschaalmulch onderdrukt de groei van onkruid, zodat je minder vaak hoeft te wieden. Nadat je de mulch water hebt gegeven, binden de cacaodoppen (die op vlokken lijken) zich aan elkaar om een ​​losjes gebreide structuur te vormen. Deze binding vertraagt ​​het opduiken van onkruid. Het zal ze echter niet helemaal stoppen. Dus, laag op de mulch en bespaar jezelf het werk.