De populairste tuinstijlen

tuinstijlen

Net als dat wonen diverse stijlen heeft, kan de tuin ook verdeeld worden in verschillende tuinstijlen. Het is handig om te weten welke tuinstijl jij mooi vindt, zodat je gerichter kunt zoeken naar de tuin inrichting. Er bestaan vele soorten tuinstijlen, maar wij zullen de populairste met jullie delen. 

Klassieke tuinstijl

De klassieke tuinstijl kenmerkt zich door symmetrie. Alles in de tuin is symmetrisch opgesteld door de strakke lijnen en grenzen. In een klassieke tuin komt er 1 blikvanger voor die in het midden van de tuin staat, dit kan bijvoorbeeld een fontein zijn. Ook wordt er vaak romantiek aan een klassieke tuin toegevoegd door rozenstruiken of snoeivormen. 

Moderne tuinstijl

Steeds meer mensen gaan over naar een moderne tuin. Dit zijn veelal strakke tuinen met natuurlijke kleuren en een minimalistische inrichting. Een moderne tuin bestaat verschillende elementen waarbij een grens wordt aangegeven. Zo wordt er sierbestrating gelegd door middel van MBI-tegels, bloemen gepoot in bloembakken of perkjes en rechthoekige gazons aangelegd.

Stadstuin

Een stadstuin staat vaak bekend als een kleine tuin met beperkte ruimte. Echter hoeft dit voor de stijl zelf natuurlijk niks uit te maken. Een stadstuin wordt vormgegeven door verschillende hoogtes te gebruiken. Hierbij komen veel kleuren kijken en strakke lijnen. Echter moet een stadstuin wel een rustige uitstraling hebben, juist omdat de stad al druk genoeg is.