Meer kwaliteit in je pizza’s? Koop een pizza broodoven!

pizza broodoven

Sta jij bij je familie en vrienden bekend als een ware pizzafan? En bereid je je pizza’s ook het liefst gewoon zelf? Dan is het voor jou het overwegen waard om eens nieuw elan aan je pizza’s toe te voegen. Wanneer je nu gebruikmaakt van een normale heteluchtoven, dan kan dat. En wel door een pizza broodoven in je tuin te plaatsen. Hiermee verhoog je in één klap fors de kwaliteit van jouw pizza’s!

pizza broodoven

Hout

In een pizza broodoven worden je pizza’s verwarmd door gestookt hout. Het vuur aanwakkeren in je hout is dus een belangrijke taak. Het best is om te beginnen met kleine stukjes hout. Branden die eenmaal, dan kun je er wat grotere houtbrokken bij leggen. Hoe veel hout je nodig hebt, hangt af van de grootte van je oven.

pizza broodoven

Het geheim van pizza broodovens ontrafeld

Pizza’s in pizza broodovens wordt in wezen op drie manieren tegelijk verwarmd. Ten eerste is er de stralingswarmte vanuit het hout. Verder is er conductiewarmte, wat inhoudt dat de pizza warmte ontvangt van de ovenbodem. En daarnaast is er nog warme lucht die blijft circuleren, hetgeen convectiewarmte wordt genoemd. Dit alles zorgt voor een gelijkmatig verwarmde pizza vol smaaksensaties!