Leuke ideeën voor jouw tuin

Het inrichten van een tuin kan een lastige taak zijn. Er zijn namelijk zoveel verschillende opties dat het moeilijk kan zijn om door de bomen het bos nog te zien. In dit artikel worden er een aantal tuin ideeën uitgelicht om het voor jou makkelijker te maken.

Durf met planten te combineren

Je zult misschien verbaasd zijn over hoeveel verschil er kan zijn tussen het samen planten van bepaalde bloemen of planten. Er zijn een paar fantastische mogelijkheden voor je tuin, dus je kunt eventueel experimenteren met verschillende soorten planten om zo tot een mooi geheel te komen. Sommige bloemperken zien er prachtig uit als er een contrasterende plant door het midden loopt. Dit is vooral effectief in siertuinen en borders met kruidachtige planten. Het werkt omdat het oog naar het midden van het bed wordt getrokken en het dan wordt opgesplitst, waardoor de massaliteit wordt afgebroken en de kijker meer belangstelling krijgt.

Gebruik sierbestrating

Een ander optie is het gebruik van sierbestrating in de tuin. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen, of het nu natuursteen of klinkerbestrating is. Je kunt zelfs betonnen platen in je bloemperken gebruiken als je een hardere slijtvaste optie wilt. Sierbestrating is ook een fantastische optie voor het creëren van een terras zodat jij gezellig buiten kunt zitten. Voor het zien van verschillende opties met sierbestrating kun je kijken op Bakker Buitenleven of Tuincentrum Heemskerk.

Misschien is een vijver wel iets voor jou

Als je echt durft, waarom probeer je dan niet een oase midden in de woestijn te scheppen door een waterpartij aan te leggen? Een vijver kan een prachtige optie zijn om een rustig plekje te creëren in je tuin. Als je niet zeker weet voor welke grootte je moet gaan, waarom leg je dan niet eerst een vijverfolie aan en maak je er dan de vorm omheen?

Denk na over wat jij wil met je tuin

Je kunt ook overwegen een stuk gras of vlonders aan te leggen. Dit is vooral mooi als je ergens buiten wilt zitten, maar wel op een plek die niet te hard is voor je voeten! Denk bij het plannen van je tuin na over wat je wilt. Sommige mensen houden van plekken waar ze kunnen ontspannen, terwijl anderen hun tuin meer decoratief willen hebben. Er zijn zo veel mogelijkheden dat het niet ingewikkeld hoeft te zijn. Alle soorten tuinen zijn mooi op hun eigen manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *