Kunstgras: de ideale oplossing voor velen

kunstgras

Kunstgras is betaalbaar en een fijne manier om een stukje groen in je tuin te hebben zonder alle nadelen van normaal gras. Of je nu op zoek bent naar een specifieke of lokale dealer in kunstgras voor bijvoorbeeld kunstgras in Genemuiden, of je bestelt het liefst online; de mogelijkheden zijn oneindig.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras neemt vele voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van kunstgras is waarschijnlijk nog wel dat het onderhoudsvrij is en je er dus geen omkijken naar hebt. Zo heb je toch een luxe, groene en mooie uitstraling in je tuin, terwijl je hier niks meer aan hoeft te doen om dit netjes te houden. Uiteraard is het wel zonde om je kunstgras helemaal te verwaarlozen, wat ervoor zorgt dat de levensduur verkort wordt. 

Om te zorgen dat je kunstgras lang mooi blijft is het alleen gewenst om af en toe wat bladeren of vuil te verwijderen. Vuil is makkelijk te verwijderen met water en wat zeep. Als de grassprieten plat zijn gedrukt door het staan op het kunstgras, is dit weer netjes te krijgen door het gras te ‘kammen’ met een bezem.

Een ander voordeel van kunstgras is dat je het hele jaar door een mooi stukje groen gras bezit en dat het lang mee gaat.  De betaalbaarheid, toepassing en mogelijkheden maakt kunstgras mogelijk voor iedereen.

Soorten kunstgras

Er is niet één soort kunstgras. Zo zijn er tientallen soorten kunstgras met verschillende vormen, maten en natuurlijk verschillende prijzen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen uit grastapijt of grasmatten. Grastapijt is een aantal centimeter hoog en op te rollen. Deze variant wordt vaak gebruikt op balkons om toch het beeld te geven van een mooi stukje gras. Grasmatten daarentegen zijn stukken gras die ergens iets weg hebben van tegels, doordat de op maat te verkrijgen zijn. Dit wordt vaak gebruikt om echt een gazon aan te leggen.

Toepassing van kunstgras

Voor kunstgras zijn er vele toepassingsmogelijkheden. Zo wordt kunstgras gebruikt in tuinen, op balkons of terrassen, op sportvelden en op beurzen als versiering. Kunstgras bestaat daarnaast niet alleen maar in de kleur groen, maar ook andere kleuren. Denk aan kleuren als blauw, roze, grijs of zelfs zwart. Dit maakt kunstgras ook nog eens leuk als versiering.