Hulp bij je inboedel ontruimen? Het kan

inboedel ontruimen

Soms is het belangrijk om snel, efficiënt en nauwkeurig een inboedel te ontruimen. Het is echter een flinke klus. Zeker wanneer een persoon of gezin jarenlang op hetzelfde adres heeft gewoond, kan de inboedel behoorlijk uitbreiden.

inboedel ontruimen

Wat behoort tot inboedel?

Een inboedel is vaak samengesteld uit meer dan alleen meubilair. We denken bij een inboedel al snel aan kasten, tafels, banken en stoelen. Maar er is nog meer dat we onder een inboedel rekenen. Sterker nog: in principe valt alles eronder dat onderdeel uitmaakt van het interieur maar niet vastzit aan de woning. De vloer, muren en het plafond zijn niet deel van de inboedel. Mappen met papier, de strijkplank, je wasmachine en keukengerei echter wel.

Eerste hulp bij ontruiming

Nu je weet wat er allemaal bij een inboedel hoort, is het ook makkelijker om te realiseren waarom een inboedel ontruimen zoveel werk kan kosten. Het betreft namelijk letterlijk elk object in je woning. Hoe langer je op dezelfde plek woont, hoe meer inboedel je verzamelt. Je kunt je dus wel voorstellen dat wanneer een woning ontruimd moet worden, het best belangrijk is dat je goede hulp hebt. 

inboedel ontruimen

Emotionele periode

Een inboedel ontruimen doen we vaak wanneer iemand komt te overlijden, wanneer een huurder uit zijn woning wordt gezet of bij een andere ingrijpende gebeurtenis. Een bedrijf dat je helpt ontruimen, moet daar begrip voor hebben. Experts op het gebied helpen jou op een goede en betrouwbare manier door deze periode heen door je de beste hulp te geven precies zoals jij het wil. 

Na een intakegesprek helpt zo’n bedrijf je met samenvatten wat er moet gebeuren en waar. Wanneer jij eraan toe bent, gaan ze aan de slag. Dat kan in samenwerking met jou of je kunt het overlaten aan deze deskundige hulp.