Haagbeuken: geschikt voor het afscheiden van elke tuin

Laurierhaag

Als je nog een geschikte manier zoekt om een nieuwe tuinafscheiding vorm te geven of de huidige afbakening van je tuin te veranderen, en je zoekt een natuurlijke manier om dit voor elkaar te krijgen, dan is het aan te raden eens te onderzoeken of haagbeuken iets voor je zijn. Wat zeker is, is dat haagbeuken voor elke tuin geschikt kunnen zijn. Je kunt deze beuken immers terugsnoeien zo veel je wilt, zodat ze voor de afbakening van bescheiden tuinen niet te hoog worden. Want hoog worden, dat kunnen ze. Wel vijftien tot twintig meter, wat ze ook ideaal maakt voor het afzetten van een groot vrijstaand huis, een landgoed of zelfs een kasteeltuin. Verder staat de haagbeuk bekend als een bladverliezende haagplant. En mocht er eens een lange periode zonder neerslag voordoen, dan is het verstandig dat je de haagbeuk zelf wat extra water toedient.

haagbeuken

Welke voordelen bieden haagbeuken?

Jou als tuinbezitter zou de haagbeuk als haagplant de volgende voordelen opleveren:

• Haagbeuken zijn bestand tegen veel weersomstandigheden. Ze weerstaan bijvoorbeeld ook overmatige regenval.

• De haagbeuk is een plant die niet moeilijk te snoeien is. Ook los daarvan hoef je er weinig onderhoud aan te besteden.

• Je kunt haagbeuken bijna zeker rond je tuin plaatsen, want ze gedijen goed in bijna elke grondsoort.

• De haagbeuk is een winterharde plant.

• Haagbeuken zijn zowel geschikt voor kleine als grote tuinen, want je kunt kiezen ze te laten groeien of ze terug te snoeien.