Een veilig en stijlvol balkon

Het balkon blijkt een vaak verwaarloosde ruimte te zijn aan het huis door zijn kleine oppervlakte. Maar vergeet de potentie van een sfeervol balkon niet! Tijdens heerlijke zomeravonden hoef jij voortaan niet meer het park of terras op te zoeken, maar blijf lekker thuis! In dit artikel vertellen wij je meer hoe je een droomplekje kan maken van jouw balkon.

Veiligheid

“Safety first!” natuurlijk. Een balkon zonder goede omheining voelt al snel onveilig en zeker voor kinderen zal je dan altijd de deur dichtlaten. Verander dat het paneel met spijlen door een prachtige glazen balkonafscheiding. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je lekker uit de wind zit op je balkon, het is ook veilig en heeft een zeer chique uitstraling.

Gezelligheid

Naast veiligheid wil je natuurlijk dat het balkon een leuk en sfeervol plekje wordt. Kies voor een leuk balkon tafeltje met twee stoeltjes, of juist een hip en comfortabel pallet-bankje. Mooie grote groene planten potten helpen ook om het een aangename plek te maken. Hang lichtjes op zodat je er op mooie zomeravonden lang kan blijven zitten. Jij zit nooit meer binnen 😉

Creëer een “tuin” sfeer

Als je van tuinieren houdt maar het balkon is de enige buitenruimte van jouw woning, is een thee- en kruidentuintje op je balkon misschien een leuk idee! Laat je groene vingers het werk doen en geniet van het verbouwen van kruiden in jouw eigen tuintje. Inspiratie nodig: basilicum, koriander, bieslook en peterselie zullen het misschien wel heel goed doen.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden met een balkon (of dakterras), neem dan een kijkje op metalura.nl.