Echinacea purpurea, iets voor jou?

Echinacea purpurea

Wil jij een mooie tuin of ben je niet tevreden met je huidige tuin? Dan is het altijd goed om wat aanpassingen en vernieuwingen te doen. De Echinacea purpurea is een goede plant om in je tuin te zetten. Je kan ze plaatsen in de grond maar ook in bloempotten die groot genoeg zijn. Deze plant wordt ook wel de zonnehoed genoemd. Ze vallen op door de roze bladeren en de grootte. De bloem bloeit in de zomermaanden tot september. Na de bloeitijd gaan de roze bloemen hangen en dat ziet eruit als een parachute.

Echinacea purpurea

Wat is een Echinacea purpurea?

De Echinacea purpurea is winterhard. Deze plant kan de weersomstandigheden en het klimaat van Nederland goed aan. De plant wordt ongeveer 60 centimeter groot. Het is goed om de plant voor de zomermaanden te planten zodat die in de zomer mooi gaat bloeien. De plant groeit het beste op een zonnige of halfschaduw plaats. Je kan ongeveer 9 planten per vierkante meter plaatsen dus daar moet je op letten.

Ben jij geïnteresseerd in deze plant en wil je er graag meer over te weten komen? Neem dan een kijkje op de site of neem een kijkje in de kwekerij.