Deze soorten kunstgrassen kun je uit kiezen

kunstgrassen

Wist je dat kunstgras tegenwoordig soms bijna niet meer van echt te onderscheiden is? Kunstgrassen zijn daarom steeds populairder. Ze brengen immers veel voordelen met zich mee. Je hoeft ze amper te onderhouden en je hoeft ook niet veelvuldig te sproeien als het weer eens droog is in de zomer. Bovendien leg je het gras in een middag aan en hoef je niet lang te wachten tot het goed gegroeid is. Er zijn bovendien veel soorten kunstgrassen om uit te kiezen. 

kunstgrassen

Verschillen in kunstgras

Allereerst verschillen de kunstgrassen als het gaat om hoogte van het gras. Natuurlijk hoef je kunstgras niet te maaien, wat nog zo’n fijn voordeel is van dit materiaal. Maar het heeft natuurlijk wel een bepaalde lengte. Houd jij van lekker dik en hoogpolig gras? Dan zijn er zeker opties voor je. Want kunstgras kan soms heel lang zijn. Dat is met name aan te raden als kinderen veel in de tuin spelen. Je kunt dan lekker zacht vallen in het hoge gras zonder jezelf al te veel pijn te doen.

Kleuren van kunstgras

Verder verschilt het kunstgras natuurlijk als het gaat om de kleur. Gras komt in de natuur ook in veel verschillende kleuren. Welke soort je kiest, hangt met name samen met smaak. Houd je bijvoorbeeld erg van donker gras? Dan kies je een soort die donker gekleurd is. Maar ook als je het bijvoorbeeld belangrijk vindt om gras te kiezen dat past bij de kleur van de buren dan is er ongetwijfeld een optie te vinden, ook al hebben zij misschien wel echt gras liggen.