De voordelen van de thuja smaragd als haagplant

Liefdeshaag

Haagplanten zorgen voor meer privacy in je tuin op een gezellige manier. Groen in je tuin vinden mensen immers vaak leuker dan een groot hek of prikkeldraad. Als je een haagplant gaat kiezen, zul je al snel horen van de thuja smaragd. Het is een populaire haagplant omdat hij heel divers is. 

De thuja smaragd is vooral populair omdat hij bestendig is tegen van alles. Deze plant overleeft prima in kou en sneeuw. Een sterke winter doet hem dus niet veel. Maar ook droogte en zonlicht kan hij prima tegen. Je kunt je dus voorstellen dat deze plant in allerlei soorten tuinen kan overleven, of je nu een tuin op het zuiden hebt of een tuin vol schaduw. 

Afscheiding tuin

Andere voordelen van de thuja smaragd

Er zijn nog veel meer voordelen aan deze bijzondere plant. De thuja smaragd is namelijk geroemd om het creëren van privacy. Een haagplant is in eerste instantie een alternatief op een hek. Je wil dus dat mensen er niet of in ieder geval moeilijk doorheen kunnen kijken. Daar is de thuja perfect voor want de plant groeit snel dicht. Wanneer de plant een beetje de ruimte krijgt om te groeien kun je er al snel niet meer doorheen kijken. En dat gaat sneller dan je denkt.

Mooie haag

Ruimtebesparend

De thuja is bovendien geroemd om het ruimtebesparende vermogen. Hij is kegelvormig en groeit in de lengte maar weinig in de breedte. Daardoor is de thuja smaragd een perfecte plant voor een kleine tuin, waar je privacy wil creëren maar ook ruimte wil overhouden.