De voor- en nadelen van een terrasoverkapping van aluminium

terrasoverkapping aluminium

Veranda’s en terrasoverkappingen worden gemaakt van een heleboel verschillende materialen. Als je voor het eerst een overkapping gaat kopen kan het daarom lastig zijn om een keuze te maken. Hier bespreken we de voordelen maar ook de nadelen van een terrasoverkapping van aluminium

terrasoverkapping aluminium

Wat is aluminium eigenlijk?

Aluminium is een buigzaam zilverwit hoofdgroepmetaal. Het is een goede geleider en bijzonder licht in gewicht vergeleken met andere metalen. Zo is het bijvoorbeeld 60% lichter dan ijzer. Toch is het een sterk materiaal, dat corrosiebestendig is en niet roest. Het leent zich goed om te verspanen vanwege de goede buigzaamheid. Aluminium wordt dan ook op zeer veel verschillende manieren toegepast.

terrasoverkapping aluminium

Voordelen van aluminium

Dankzij de buigzaamheid en toch stevigheid van dit materiaal is het uitermate geschikt voor toepassingen buiten het huis. Het is daarom dat zoveel overkappingen van aluminium worden gemaakt. Het is bovendien een relatief goedkoop materiaal. Je betaalt dus minder voor een overkapping dan wanneer je dezelfde zou laten maken van hout. Hout is namelijk duurder. 

Nadelen van aluminium

Het blijft een materiaal dat je gewoon moeilijker mooi kan maken dan bijvoorbeeld hout. Aluminium is van nature geen mooi materiaal en het heeft ook niet veel populariteit bij chique en meer ouderwetse of vintage woningen. Veel mensen vinden het zonde om daar aluminium tegenaan te zetten. Het is echter wel goed om te realiseren dat overkappingen tegenwoordig allerlei verschillende kleuren en afwerkingen kunnen krijgen. Je kunt dus een aluminium overkapping laten maken die eruit ziet alsof het van hout is.