De mooiste rouwstukken bestellen.

Hopelijk is het iets wat je nog nooit hebt hoeven doen en hopelijk nog nooit hebt gedaan. Het kiezen van een rouwstuk is namelijk iets wat wij allen gegarandeerd niet graag doen. Bovendien is het ook nog eens geen gemakkelijke keuze om te maken. Rouwstukken kunnen namelijk het verhaal vertellen van iemand, bloemen zijn er namelijk net zoals mensen in allerlei verschillende kleuren en vormen. Daarbij komt ook nog het feit dat veel bloemen beschikken over een betekenis. Deze betekenis moet vervolgens wel aansluiten bij de dierbare. Zo zie je maar dat het kiezen van een rouwstuk nog knap lastig kan zijn. Tegenwoordig is het populair om rouwstukken online te bestellen. Mocht je daarvoor wat hulp willen hebben, dan geven wij in dit artikel graag wat advies.

Maak het persoonlijk

Dit is vrijwel het allerbelangrijkste. Zoals net gemeld vertellen bloemen het verhaal over iemand, echter is het ook van belang om vast te stellen van welke bloemen jouw dierbare hield. Het klinkt misschien raar, maar het is tenslotte zijn of haar dag. Soms is het heel gemakkelijk om te achterhalen wat de lievelingsbloem was van jouw dierbare, maar bij name bij mannen is dit nog wel eens lastig. Veel mannen hebben namelijk geen lievelingsbloem. In dat geval kun je er voor kiezen om andere persoonlijke items toe te voegen aan het rouwstuk, bijvoorbeeld een lint met bepaalde betekenisvolle tekst, maar ook een item zoals een broche.

Een de passende kleur van een rouwstuk

Het tweede wat bepaald moet worden bepaald is de stemming van de uitvaart. Ga je namelijk de keuze maken om het leven van de dierbare te vieren, of juist te rouwen. Indien het antwoord op deze vraag vieren is, kun je voor een kleurrijk rouwstuk kiezen. Echter pas hiermee wel op, want zoals vermeld in de inleiding hebben veel bloemen een bepaalde betekenis, zo staan lichtroze bloemen voor liefdevol en gevoeligheid, donkerroze bloemen voor dankbaarheid en waardering, zalmkleurige bloemen voor elegantie en bewondering en rood voor liefde, trouw, respect en vriendschap. De kleur van het stuk moet dus aansluiten op de persoonlijkheid van de dierbare.

Na de uitvaart

Het is ook van belang om vast te stellen wat na de uitvaart gaat gebeuren met het rouwstuk. Je kunt ervoor kiezen om deze op de kist te laten, maar zo kun je er ook voor kiezen om het stuk mee naar huis mee te nemen. Ook kun je nog de keuze maken om het stuk uit elkaar te laten halen en op te delen in kleine stukjes/boeketjes. Zo heeft iedereen een stukje van aandenken aan de dierbare. De keuze van de vorm is hierbij ook van belang. Wil je namelijk het boeket als aandenken bewaren in een vaas, dan is een krans natuurlijk niet zo heel handig. Dit is trouwens ook het geval, wanneer je de bloemen wilt drogen.

Wit is altijd een goede keuze

Vind je het lastig om zelf een keuze te maken? Met een wit rouwboeket zit je altijd wel goed. Wit staat namelijk voor rust, nederigheid, onschuld en puurheid. Bovendien heeft de kleur wit nog meer betekenissen zoals een nieuw begin, of juist een afscheid, maar ook respect en hoop. De kleur wit is dus vrijwel toepasbaar voor en bij iedereen. Wij hopen dat we u een stukje geholpen hebben om een mooi rouwstuk online samen te stellen.

WishFlowers