De kans op inbraak kleiner maken? Omhein je tuin met een verticale schutting

schutting

Als huiseigenaar heb je met betrekking tot je woning ongetwijfeld tal van prioriteiten. De belangrijkste prioriteit kan echter nooit ter discussie staan. Deze bestaat namelijk uit het realiseren van de best mogelijke veiligheid. Hierbij is het cruciaal dat je probeert om de kans op een inbraak zo klein mogelijk te maken. Wat dit betreft is het goed om te weten dat inbrekers hun doelwit vaak uitkiezen op basis van hoe makkelijk ze ergens kunnen binnenkomen. Daarom is het slim als je duidelijk maakt dat het bij jou al moeilijk genoeg is om überhaupt in je tuin terecht te komen. Wat dat betreft zou het verstandig zijn als je niet – zoals vele andere mensen – een horizontale schutting zou aanleggen, maar een verticale schutting. Bedenk je namelijk dat een verticale schutting veel moeilijker te beklimmen is dan de horizontale evenknie. 

schutting

Andere pluspunten verticale schuttingen

Los van de sterke inbraakwerende kwaliteiten van een verticale schutting heeft deze vorm van tuinafscheiding ook nog deze pluspunten te bieden:

  • Je tuin lijkt met verticale houten planken optisch gezien groter.
  • Met verticale houten planken is het makkelijker om tot in detail te bepalen hoe hoog je schutting uiteindelijk moet worden. Je kunt de planken immers precies op de gewenste plek af laten zagen, zonder dat het resultaat hierdoor minder mooi wordt.
  • Verticale schuttingen geven dikwijls een fraaie en vooral strakke uitstraling aan je tuin als geheel.