Container huren voor grondafval uit de tuin

Onderhoud van je gazon: Iedereen heeft graag een mooie gazon in zijn tuin als speel- of zitruimte. Maar een gazon is ook het deel van je tuin dat zorgt voor het meeste tuinafval. Gras vraagt namelijk een groot deel van het jaar wekelijks onderhoud. Helaas komt er ook veel afval van deze werkzaamheden af. Zowel groenafval, als grond afval (tuinaarde, zwarte grond, straatzand etc). Je kunt hiervoor een container voor grondafval huren. Daarvoor zijn afzetbakken van 3 kuub, 6 kuub en 10 kuub te bestellen.

Traaggroeiende grassoorten kiezen
Eigenlijk doe je er dus best aan om deze ruimte te beperken en omliggend gebruik te maken van bijvoorbeeld bodembedekkers of een bloemenweide dat niet zo veel aandacht vraagt wat betreft onderhoud. Indien je toch kiest voor een groot oppervlak gazon kan je best gaan voor een traaggroeiende grassoort. Je hebt daarvan ook minder afval.

Mulchmaaier
Voor het beperken van je tuinafval kan je bij het maaien gebruik maken van een mulchmaaier. Dit type grasmachine zorgt ervoor dat het gemalen gras onmiddelijk bij het maaien verpulverd wordt en vervolgens terug tussen de grasmat wordt geblazen. Het maaisel gaat zo fungeren als een bodembedekker en zorgt voor extra voedingsstoffen die aan de bodem en het gras worden toegevoegd.

Lage hoeveelheid tuinafval
Enerzijds hebben we dus het voordeel van de lage hoeveelheid tuinafval, anderzijds zorgt het hergebruik dus ook nog voor een gezondere gazon. Elk merk heeft intussen wel verschillende mulchmaaiers in zijn gamma of je kan een mulchingkit aankopen dat je kan installeren op je traditionele grasmachine. Al het afval kun je recyclen door middel van een duurzame afvalcontainer. Wanneer je maar weinig tuinafval hebt kun je kiezen voor een big bag. Dit zijn grote zakken van ongeveer 1 kuub waarin je afval kunt stoppen. Dit wordt door de afvalverwerker opgehaald en gestort.

Gezonde tuin
Wanneer je alsnog een overschot hebt aan gazonmaaisel kan de rest van je tuin er ook wel bij varen. Je buxushaag of andere planten zullen ook genieten van de extra voedingsstoffen die het maaisel afgeeft. Zorg er wel voor dat de laag niet te dik wordt. Anders gaat het verteren van het gras moeilijker en kan je wel eens te maken krijgen met wat geurhinder. Een dunne laag van een paar centimeter tussen planten en haag is een perfecte aanvulling voor een gezonde groei.