Bouw je eigen schutting

Een schutting is een belangrijk onderdeel van je tuin omdat deze altijd vol in het zicht staat en vaak ook de buren hem zien. Het is belangrijk dat je samen met je buren een mooie schutting krijgt zodat beide partijen ervan kunnen genieten en op deze manier kost het je maar één keer geld. Veel burenruzies gaan over tuinen en dan vooral over de erfscheiding. Het is belangrijk dat je samen met je buren tot een goede oplossing komt, daarom is het belangrijk dat je van tevoren duidelijke afspraken maakt over wat voor een schutting er geplaatst zal worden en nog belangrijker waar deze geplaatst zal gaan worden.

Zelf bouwen of laten doen

Je kan een schutting laten bouwen, op deze manier weet je zeker dat het gaat zoals je afspreekt met de aannemer en zo kom je achteraf niet voor verassingen te staan. Het laten plaatsen van een schutting is vaak relatief erg duur omdat er manuren in gaan zitten van de aannemer en zijn personeel, je moet daarom goed overwegen of je dit wel echt wilt. Je kan een schutting ook simpel zelf bouwen, het kost je waarschijnlijk een vrije dag maar dat is het dubbel en dwars waard.

Schutting van tuinhout

Tuinhout is een houtsoort dat vaak gebruikt wordt voor het bouwen van schuttingen, schuurtjes, steigers en overkappingen. Het hout laat zich makkelijk bewerken en is lang houdbaar in de tuin omdat het lang goed blijft. Het is belangrijk dat voordat je zelf gaat bouwen je de juiste materialen aanschaft zodat je tijdens het bouwen niet voor verassingen komt te staan. Maak voor jezelf een lijst met producten die je nodig hebt voor welke delen en plan hoe je de schutting gaat bouwen. Een zelf gebouwde schutting is achteraf vele malen mooier dan een schutting die is geplaatst door een aannemer omdat je telkens als je er naar kijkt trots kan zijn op wat je hebt bereikt. Bron: https://www.houtdirect.nl/