Alles wat je gezien moet hebben in Egypte

Als je van plan bent om een Last minute vakantie Egypte naar Egypte te boeken dan wil je natuurlijk wel weten wat je niet kan missen in dit land. Egypte heeft van alles te bieden, van de meest interessante bouwwerken uit de oudheid, uitgestrekte woestijnen en een geweldige onderwaterwereld. In dit artikel bespreken we de plekken die je zeker niet mag missen op je bezoek aan Egypte.

Cairo

De hoofdstad van Egypte is de grootste van Afrika. Het is een behoorlijk chaotisch stad met zijn twintig miljoen inwoners. Ondanks dit is er genoeg te zien zoals indrukwekkende tempels en vele moskeeën. Je vind hier de bekende Blauwe Moskee, Al Azhar Moskee en de Ibn Tulunmoskee. Je kan er lokaal eten vinden en exotische souvenirs om mee naar huis te nemen.

Luxor

Hier vind je vele historische schatten, zoals de Kolossen van Memnon en de Luxortempel. De stad ligt aan de Nijl en daardoor wordt het bezocht door vele toeristen. De beste manier om de stad te ontdekken is door middel van een fietstocht.

Piramides en Sfinx van Gizeh

De reden dat velen ervoor kiezen om Egypte te bezoeken is toch wel de wereldberoemde piramedes. Je vindt hier de Piramide van Cheops, Chefren, Mycerinus en drie kleinere piramiden van minder bekende koningen.

Dahab

Egypte is de trekpleister voor duikers. Als je geen zin hebt in de drukte van Sharm el Sheikh dan is Dahab de perfecte locatie. Het is een stuk rustiger en relaxter en als snorkelaar kan je ook hier je hart ophalen. Er zijn geweldige koraalriffen met prachtige vissen te zien.

De Nijl

De langste rivier van de wereld, een feitje waar niet iedereen van op de hoogte is. Als je de lokale cultuur wilt ervaren dan is een Nijlcruise de beste manier. Je krijgt een blik in het leven en de cultuur van de Egyptische bevolking.

Salah El-Din Citadel

Dit indrukwekkende bouwwerk uit de twaalfde eeuw werd in 1824 gedeeltelijk vernietigd. Ondanks dit kan je nog steeds dit middeleeuwse fort met zijn drie moskeeën en paleizen bezoeken. Het bied je een geweldig uitzicht over Cairo en je kan in het militaire museum de geschiedenis van Egypte leren. 

Woestijntocht

Als je in Egypte bent dan is een jeepsafari door de woestijn zeker iets wat je niet wilt missen. Een optie is de Sinäi woestijn of je kan kiezen voor een van de oases tussen Cairo en Luxor, zoals de bekende Bahariya Oasa. In de Siwa Oase kan je een kameel huren voor een tochtje en een duik nemen in Cleopathra’s Bath.