3 tips voor een groen gazon

groen-gazon

Ligt jouw gazon er niet meer bij zoals je zou willen? Is het gras bij de buren dan letterlijk groener? Dan wordt het tijd om jouw gazon weer een nieuw leven in te blazen. Om het hele jaar te kunnen genieten van een groen gazon, is het handig om te weten wat je hiervoor moet doen. 

Huidige gazon opknappen

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het huidige gazon te laten liggen en te proberen om deze zelf weer groener en gezonder te maken. Doe dit allereerst door het mos te verwijderen. Mos beperkt namelijk de groei van een mooi grasveld. Dit kun je handmatig doen, maar je kunt ook een verticuteermachine gebruiken. Nadat dit gebeurt is, kun je het gras inzaaien met graszaad, zo wordt het gras weer opgevuld. 

Graszaad inzaaien

Je kunt naast het huidige gazon, ook een geheel nieuw gazon inzaaien. Wanneer de bodem van het gazon vruchtbaar genoeg is, kan er graszaad ingezaaid worden. Let erop dat het gazon niet betreden wordt voordat er daadwerkelijk een mooi grasveld ligt. Gras inzaaien is een natuurlijke manier om gras te laten groeien, maar duurt wel even voordat het grasveld er ook daadwerkelijk goed bij ligt. 

Een nieuw grasveld

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om grasmatten te leggen. Wanneer je immers weet dat een echt grasveld niet goed wordt onderhouden, is het slim om voor kunstgras te gaan. Kijk hier eens naar kunstgras in Genemuiden, zodat je verzekerd bent van een groen gras. Een nieuw grasveld kan echter ook veel geld kosten wanneer je dit volledig nieuw aanlegt. Ga daarom voor een kunstgras aanbieding, zodat je goedkoop en lang kan genieten van een nieuw gazon.